There was an error in this gadget

Wednesday, November 25, 2009

Servis yg baik...................

Hari isnin lepas, malamnya jiran aku mengajak pi menjamu selera kat Tasik Permai, Bukit Unggul. Boleh tahan jugak jauhnya dari tempat tinggal aku ni. Pergi balik dalam lingkungan 80km. Jauh tu, kalu tak berbaloi tentu amat mengecewakan. Semasa dalam perjalanan pergi ke sana sempat juga aku dan isteri buat komen...................kalau rasa tak seperti yang dijangkakan tentu inilah kali pertama dan yang terakhir, bayangkanlah jarak yang jauh tu (pergi lapar balik pun pasti lapar).
Kamai bertolak dalam pukul 6.30ptg dan sampai dalam pukul 7.20mlm, setiba aje ke Restoran Tasik Permai ni, kami disambut dengan deraian hujan yang agak lebat, yang bagusnya kakitangan restoran ni dah bersedia dengan payung. Selepas menunaikan solat Maghrib kita orang dan keluarga mula membuat pesanan. Kami seramai 10orang kesemuanya, kebanyakkan memesan hidangan barat .......chicken chops, fish and chips dan 'Bistik' (ikut ejaan pada menu). Harga amat berpatutan RM13,00 untuk 'Bistik'. Kalau nak di gredkan restoran ini aku bagi 5/5 untuk servis, rasa 3/5, persekitaran 4/5 (toilet kira okay kira bersihlah). Bagi hidangan barat ini kira janganlah anggap macam masakan barat sebenarnya ....lebih tepat masakan barat ala melayulah. Prinsip hidangan dan kombinasi bahan tak payah diambil kira. Tapi secara keseluruhannya boleh bagi 4 bintang.